Forsman Self Defense BLOG

Reality Based Training - No Nonsense Self Defense

Varför finns det ett motstånd bland vissa människor mot att lära sig självskydd?

Människor tar till alla möjliga sorts försiktighetsåtgärder.

Följ mig på Facebook och Twitter
facebook_blue twitter_blue

dog  copy


Människor tar till alla möjliga sorts försiktighetsåtgärder.

Hjälm när vi cyklar, hjälm på barn när dom ska lära sig att gå och stå, skydd för solen i form av olja eller kläder, grindar så inte barnen ska ramla ner för trappen, munkorg på vissa hundar, krockkuddar, vi sandar så vi ej ska ramla, osv. osv. osv. Listan kan göras mycket lång.

Men varför är då en del människor så totalt ointresserade, till och med emot, att lära sig att undvika och förebygga mobbing, misshandel, personrån, våldtäkt och andra sorts överfall, ja till och med mordförsök?

Varför detta motstånd mot att lära sig hur mobbare/kriminella tänker och opererar? Så att man kan undvika att hamna i farliga situationer.

Varför detta motstånd mot personlig utveckling och att flytta sina gränser och få bättre självförtroende?

Varför vill vissa människor ej lära sig, hur man i dom flesta fall, undviker att det blir en fysisk konflikt, när någon våldsman/våldskvinna börjar att slänga med käften och trakassera en?

Dom flesta påhopp börjar verbalt, och dom flesta påhopp är rätt enkla att komma ur utan att det blir fysiskt, bara man vet hur, det är MYCKET enkelt att lära sig, bara man är öppen och vill.

Skulle det mot all förmodan bli fysiskt, ja då kommer du att ha MYCKET effektiva "verktyg" som avslutar konflikten mycket snabbt och effektivt. Något som alla kan lära sig mycket snabbt och bli bra på. Oavsett ålder. Vi har flera gånger under åren, till och med haft människor med på kurser som har handikapp, inga problem.

Glöm ALLT det du sett på Karate kid och liknande karate/martialartsfilmer, det är fantasi, MYCKET långt från verkligheten.

Här lever vi ej i fantasins värld, det är TOTALT ointressant för oss. Här har vi fötterna på jorden och är seriösa, vi har också mycket erfarenhet från det verkliga livet, från jordens alla hörn, både med och utan uniform. Vi vet vad som sker i dessa situationer, vi vet vad som krävs. Vi har också studerat ämnet sedan 70-talet.

Vi håller inte på och fjantar runt här!

Med korrekt mental inställning, så blir livet generellt bättre, och du har avsevärt minskat risken för att bli utsedd till offer.

Det som vi tycker är kanske ännu konstigare, ja det är att vissa föräldrar faktiskt hindrar sina barn från att lära sig detta och växa som människor. Varför är det så?

Sverige och även resten av världen, är i dag en rätt våldsam plats. Varje dag så blir många människor misshandlade, rånade, mobbade, våldtagna ja till och med mördade.

Sverige är i dag nummer ett i världen när det gäller våldtäkter t.ex. förutom ett litet land i Afrika, Lesotho.

Tyvärr är ingen av oss immuna mot mobbing och annat våld. Vem som helst kan drabbas och vem som helst drabbas tyvärr hela tiden.

Vad är din inställning? Att vara offer och undergiven, eller......? Och dina barn?

Över åren har flera människor tagit kontakt, men dom vill själva ej lära sig något, dom vill själva ej växa som människor, nej dom vill att vi ska komma och ta hand om deras problem. Varken Stefan eller någon annan här jobbar som torped.....

Dela gärna denna, många människor vet ej om att hjälp finns att få, människor ska inte behöva vara rädda för att ta en promenad med hunden, etc. En kommunpolitiker sa till mig att hon vågade inte gå på bio i Avesta på grund av allt våld och jäkelskap. Det är alltså i lilla Avesta...

Dela gärna denna ..
Följ mig på Facebook och Twitter
facebook_blue twitter_blue