Forsman Self Defense BLOG

Reality Based Training - No Nonsense Self Defense

Le och var glad ... ja det har räddat mig flera gånger ..

Är våld alltid fel, oavsett omständigheterna?

Följ mig på Facebook och Twitter
facebook_blue twitter_blue


smile_comment_graphic_101


Är våld alltid fel, oavsett omständigheterna?Jag har träffat mer än en människa över åren, (som börjar bli många nu) som menar att våld ALDRIG under några som HELST omständigheter är försvarbart.

Dessa människor menar, att inte ens om någon försöker att mörda deras egna barn, så skulle dom fysiskt försvara barnen.

Dom låter alltså hellre sina egna barn bli mördade, än att använda fysiskt våld för att försvara barnen.

Personligen så skulle jag göra A L L T för att försvara vilket barn som helst.

Jag har mer än en gång i mitt liv, rusat rakt in i situationer och försvarat helt främmande människor, och även djur. Jag kan bara inte passivt stå och se på, när någon blir utsatt. Det är för mig helt omöjligt.

Jag resonerar också som så, att om jag inte ställer upp för andra, vem ska då ställa upp för mig, skulle jag hamna i en situation, där jag behöver hjälp.

Detta gäller för mig inte bara om någon blir utsatt för våld. Jag menar vi ska hjälpa varandra och ställa upp för varandra, i alla situationer.

Jag stannar t.ex. alltid efter vägen, om någon har fått fel på bilen, eller något annat.

Jag anser att vi ska vara mot andra, så som vi själva vill bli behandlade. Jag verkligen A V S K Y R otrevliga människor.

Människor som helt utan anledning är vassa i kommentaren, spydiga, griniga, snackar till andra på ett otrevligt sätt, osv.

Tyvärr så möter man dessa lite överallt. Ibland kan man se på långt håll, hur dessa människor utstrålar, osar ut bitterhet och fientlighet. Detta är ju självklart inga lyckliga människor.

Det enda målet i dessa människors liv, verkar vara att dra ner andra och ta varje tillfälle i akt, att slänga med käften och vara otrevliga.

Resonera med dessa är nästan alltid helt omöjligt. Dom har minsann inte varit otrevliga, det är fel på alla andra.

Ofta beskyller dessa människor andra, för det dom själva gör. Dom beskriver faktiskt sig själva. Men för att få bort strålkastarljuset från sig själva, så beskyller dom andra personer för att göra, säga, agera, det som dom själva faktiskt gör.

Då och då, springer dessa människor på fel person och är otrevliga, det slutar ibland väldigt illa. Trots det, så vägrar ofta dessa människor, att ens för sig själva erkänna, att dom har gjort något som helst fel. Det är fel på alla andra.

Civilt självförsvar, börjar med en positiv attityd, positiv syn på livet, och att man då är trevlig mot andra.

MÅNGA gånger, i olika delar av världen, har detta räddat mig från att behöva gå in i en fysisk konfrontation, med någon skitstövel.

Det låter kanske som en dålig kliché, men faktum är att le och vara glad, ja det har räddat mig flera gånger.

Detta är något jag också tar upp på kurserna, även rollspelar med deltagarna.

Det är faktiskt mycket sällan, som man behöver gå in i en fysisk konflikt, när man blir konfronterad av någon "tuffing" där ute. Bara man vet hur man ska göra, vad man ska säga. Det är mycket enkelt att lära sig.

Vill bara påpeka, innan jag avslutar detta, jag anser inte på något vis, att jag är perfekt, eller alltid agerar perfekt i alla situationer. Jag är långt från perfekt. Jag har ännu mycket att jobba på.

Vad anser du om det ovan?

Är våld alltid fel, oavsett omständigheterna?

Kan vi inte bara vara snälla och trevliga mot varandra, och tänka på hur vi talar till varandra?

Dela gärna denna ..
Följ mig på Facebook och Twitter
facebook_blue twitter_blue